Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roger Lindberg

Summering SM 2019

02 JUL 2019 09:37
I ett varmt Malmö så simmade Felix hem två fjärdeplatser, en sjätteplats och två sjundeplatser på fem starter.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2019 09:37

I ett soligt och varmt Malmö så startade tävlingarna på fredagen med 100fr där Felix simmade strax över pers. i försöket vilket gav en plats i finalen. Felix kände sig pigg och stark inför finalen vilket visade sig då han lyckades simma in en tiondel över sitt egna pers. vilket gav en sjundeplats.

Lördagen var lite varmare och Felix simmade lugnt hem en finalplats där han stumnade rejält de sista 15 metrarna vilket gjorde att han tappade tredjeplatsen. Efter loppet så var han inte bara väldigt trött utan lite besviken på sig själv då han hade som målsättning att ta medalj. Denna kväll så fick undertecknad se att Felix kunde simma ut i över 30 minuter vilket var behövligt.

Söndagen slog alla värmerekord. När vi kl. 07.30 cyklade ner till badet för försöken så visade kvicksilvret på 28grader. Felix hade vaknat med lite känningar utav förkylning men efter det att vi cyklat så var det inget speciellt. 50 rygg och 50 bröst försöken skulle bli lite "uppvärmning" innan 400 frisimsfinalen som gick på förmiddagspasset. Felix kände att max inte blev max men ville starta på 400 frisim. Han gick ut mycket lugnare än vad han brukar vilket resulterade i ett nytt pers med 4 sekunder och en fjärdeplats. Lördagskvällens finaler låg lite tajt vilket jag som tränare på plats ev. skulle strykt honom på bröstsimmet för 15 min mellan grenarna gjorde att han inte lyckades på favoriten 50 ryggsim. 1,3 sekunder över sitt pers där perstiden skulle gett en femteplats nu blev det en sjundeplats i vilket skulle bli sista grenen på detta SM för Felix då han på måndagsmorgonen vaknade med feber och förlorad röst.

Nu tar Felix och vi andra lite ledigt men vi ses snart igen.

Tilda fick träffa en liten favorit igen

Tilda o Sarah

Mästerskapströja SKV

Skribent: Lars Persson
Epost: Adressen Gömd

 _______________

Sponsorer och 
Samarbetspartners

  _______________

 

 

 _______________  

 

Postadress:
SK Vänersborg - Simidrott
Vallgatan 23B
46231 Vänersborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info