Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roger Lindberg

Malmö Open 2020

11 FEB 2020 20:04
En andra plats, en tredje plats, 6 nya pers och under 30s på 50 fritt
  • Skapad: 11 FEB 2020 20:04

Två veckor efter det att Felix mosade sina pers. på UGP i Uddevalla så var det dags igen för tävling. Denna gång Malmö Open vilken är norra Europas största para-tävling med över 2000 personer från ca. 20 länder som deltar i 18 idrotter. 

Lördagen startade på topp med försök på 50m frisim. Felix har vid flera tillfällen simmat på tider strax över 30 sekunder men nu fick han till en tid under 30 i ett lopp som var långt ifrån perfekt så det finns tid att ta. Stärkt av simningen på 50 fritt så blev det dags för Felix stora mål under helgen, 400m frisim där han i Uddevalla sänkte sitt pers. med 14s. Målsättningen var att sänka sig ytterligare 8s för att slå det Svenska rekordet. Efter en öppning som visade att rekordet gick att slå så tappade Felix lite på slutet men det räkte till en andra plats efter Jesper Andersson från Karlstad som slog rekordet med en sekund. Pass 2 på lördagen gick lite segare och med lite tappat fokus då förbundstränarna informerade om träningsläger strax innan finalen på 50 fritt. Felix simmade in på en sjätte plats på en tid precis över 30s men under sitt gamla pers. Det blev även ett nytt pers. på 100 medley.

Söndagen började som lördagen med nytt fokus på ett simsätt som Felix aldrig har gillat, bröstsim. På 50m distansen så sänktes pers. med 1,5 sekunder. 100m distansen på eftermiddagen bjöd på en glad överraskning då Felix simmade in på en tredjeplats med ett sänkt pers. på hela 7 sekunder. Felix hann även med att sänka sitt pers. på 100 rygg med 2s vilket gjorde att han placerade sig på en fjärde plats.

Foto: Roger Lindberg

Skribent: Lars Persson
Epost: Adressen Gömd

_______________

Sponsorer och 
Samarbetspartners

_______________

 

Som medlem får ni 20% om

ni uppger klubbens namn vid

köp hos Flügger Vänersborg

_______________

Larsson Swimwear

Simklubben har idag ett samarbete

med Larsson Swimwear i Uddevalla

gällande våra klubbkläder. Är ni

intresserade så kolla vidare här

_______________

Gör som simmarna i tävlingsgruppen,

träna hos Nordic Wellness

_______________

Postadress:
SK Vänersborg - Simidrott
Vallgatan 23B
46231 Vänersborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info