Hoppa till sidans innehåll

Utmanaren


Utmanaren är en tävlingsform för nybörjare och genomförs i föreningens regi.  Simförbundets tävlingsregler tillämpas i sin helhet med undantaget att inga diskvalifikationer genomförs på Pokal 1. Däremot så noteras regelbrott som tävlingsledaren och/eller tränaren går igenom med simmaren efter loppet.

 Alla deltagare tävlar mot sig själva och sina egna tider. För varje distans finns det utsatta stipulationstider i nivåerna brons, silver och guld. Då ett bronskrav har uppnåtts erhåller simmaren ett bronsklistermärke att sätta på sitt Utmanarbevis. Därefter är silverkravet nästa mål och till sist guldkravet.

Tävlingen är indelad i tre nivåer, pokal 1 (liten pokal), pokal 2 (mellanstor pokal) och pokal 3 (stor pokal). På den första nivån simmar barnen 25 meter ryggsim, crawl och bröstsim samt testar fjärilsim. Då guldkraven har uppnåtts för samtliga distanser erhålls pokal 1.

På nästa nivå är distanserna 50 meter ryggsim, crawl och bröstsim, 25 meter fjärilsim och 100 meter medley. Pokal 2 erhålls när minst fyra guldkrav och ett bronskrav har uppnåtts.

På den sista nivån simmas 100 meter ryggsim, crawl, bröstsim, 50 meter fjärilsim och 200 meter medley. När minst fyra guldkrav och ett bronskrav har uppnåtts, erhålls pokal 3.

 

 

Uppdaterad: 16 AUG 2019 18:58 Skribent: Lars Persson
Epost: Adressen Gömd

 _______________

Sponsorer och 
Samarbetspartners

  _______________

 

 

 _______________  

 

Postadress:
SK Vänersborg - Simidrott
Vallgatan 23B
46231 Vänersborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info